Τα γυαλιά ηλίου είναι εξίσου σημαντικά όσο και τo αντηλιακό σας για το καλοκαίρι

by Onoufrios Socratous

Όσο σημαντική είναι η παρουσία αντηλιακού στη τσάντα σας το καλοκαίρι, άλλα τόσο είναι και τα γυαλιά ηλίου.Η χρήση γυαλιών ηλίου μπορεί να προστατεύσει τα μάτια και  να μειώσει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε μια πάθηση που ονομάζεται φωτοκερατίτιδα.

Όταν ο κερατοειδής σας, η επιφάνεια του ματιού σας, εκτίθεται σε έντονες υπεριώδεις ακτίνες, μπορεί να αναπτύξετε αυτή την επώδυνη κατάσταση.

Με τη φωτοκερατίτιδα, το εξωτερικό στρώμα του κερατοειδούς αποκολλάται και πέφτει, προκαλώντας έντονο πόνο στις πολύ ευαίσθητες νευρικές απολήξεις του ματιού.

Το να περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο είναι απίθανο να προκαλέσει φωτοκερατίτιδα, εντούτοις μπορεί να συμβεί από την αντανάκλαση του ήλιου στο νερό.

Οι ακτίνες UV από τα σολάριουμ είναι μια άλλη πηγή. Οι συγκολλητές και άλλοι που εργάζονται με έντονο φως διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Για όσους απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό ήλιο, είναι σημαντικό να φορούν ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 στο εκτεθειμένο δέρμα, ένα καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου. Η προστασία των ματιών βοηθά επίσης στην προστασία του τρυφερού δέρματος γύρω από τα μάτια από τον καρκίνο.

Μπορείτε να φροντίσετε περαιτέρω τα μάτια σας με μια οφθαλμολογική εξέταση. Για τα παιδιά, αυτό περιλαμβάνει έλεγχο από παιδίατρο με παρακολούθηση από οφθαλμίατρο εάν εντοπιστεί πιθανό πρόβλημα.

Όλοι οι ενήλικες, ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν εμφανή προβλήματα όρασης, θα πρέπει να υποβάλλονται σε πλήρη οφθαλμολογική εξέταση από την ηλικία των 40 ετών.

Αρκετές καταστάσεις μπορούν να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν χωρίς συμπτώματα καθώς το άτομο μεγαλώνει. Αυτό περιλαμβάνει το γλαύκωμα, μια ασθένεια που προκαλεί προοδευτική βλάβη στο οπτικό νεύρο, με αποτέλεσμα την απώλεια της περιφερικής όρασης και τελικά την ολική τύφλωση. Οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν σημαντική απώλεια όρασης από το γλαύκωμα πριν διαγνωστούν.

You may also like

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία εμπειρία περιήγησης και για να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας. Αποδοχή Περισσότερα